Baksı Müzesi > Konuk Evi

Konuk Evi

Konuk Evi

Baksı Müzesi, kültür turizmi alanında bölgede yeni bir çığır açmayı hedefliyor. Doğu Karadeniz’de yeni ve farklı bir cazibe alanı oluşturan müze, bulunduğu bölge için de bir turizm kalkınma projesini hayata geçiriyor.

 

Müze bu düzenlemelere öncülük ederken bölgenin kültür ve doğa turizmi alanında gelişiminin de dinamosu olma işlevini üstleniyor. Baksı Müzesi, projenin ilk etabı olarak müze bünyesinde yer alan Baksı Konukevi’ni yeniden düzenledi. Bugüne dek ağırlıklı olarak araştırmacı, eğitimci, sanatçı ve gezginleri ağırlayan konukevi, genişletilen kapasitesiyle birlikte bundan böyle bireylerin ya da grupların programlı ziyaretlerine de ev sahipliği yapmayı hedefliyor. İş ve motivasyon amaçlı toplantılar, eğitim seminerleri, atölye çalışmaları düzenleyen şirketler, topluluk, acente ve benzeri organizasyonların tüm ihtiyaçları artık Baksı Müzesi kompleksi içinde karşılanabilecek. Baksı Konukevi’nin tatil kavramına daha geniş bir pencereden bakanlara, büyük şehrin kaosundan kaçmak, arınmak isteyenlere, doğa sporlarından hoşlananlara ve keşif meraklılarına bir seçenek oluşturması hedefleniyor. Özgün Bayburt evinin yerel mimari unsurlarını yansıtan, etnografik eşyaları bünyesinde barındıran Bayburt Evi, Taş Odalar, Vadi Taş Odalar ve Genç Odalar olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır. Baksı Müzesi Konukevi, 26 odası ile aynı anda 52 kişinin konaklamasına imkân sunuyor.

Odalarımız

Konuk Evi
Konuk Evi

Rezervasyon

Baksı Müzesi, 1 Mayıs'tan 1 Kasım'a kadar 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Baksı Konuk Evi 1 Mayıs 2025 itibariyle ziyarete açıktır. Rezervasyon için koordinasyonbaksi@gmail.com adresinden iletişim kurabilirsiniz.

Neler Görülür ve Yapılır?

Foto Safari
Çoruh’ta Rafting
Dağcılık ve Doğa Yürüyüşü
Dilek Ağacı Ziyareti
Müze Atölyelerinde Çalışmalar
Ahi Emir Ahmed-i Zencani Türbesi
Aydıntepe (Hart) Yeraltı Şehri
Bayburt Kalesi
Çımağıl Mağarası
Sarıkayalar Şelaleleri
Şehit Osman türbesi
Ulu Cami
Yoncalı Köyü